search

Cara Membeli Buku 


1. Anda boleh daftar keahlian baharu dengan klik pada “Register” atau anda boleh terus membuat pembelian sebagai “Guest”.


Cara beli - 1.png2. Klik pada “Shop” untuk melihat kategori buku.


Cara beli - 2.png3. Klik pada kategori buku yang diingini dan pilih buku yang ingin dibeli. Klik pada butang “Add to Cart” pada buku yang anda ingin beli.


Cara beli - 3.png


4. Jika anda ingin membeli buku lagi, klik pada “x” untuk sambung membeli. Jika anda ingin membuat pembayaran, Klik pada “Checkout” untuk ke proses pembayaran.


Cara beli - 4.png5. Jika anda telah daftar keahlian, maklumat anda akan terpapar secara automatik.  Jika anda membeli sebagai “Guest”, masukkan maklumat peribadi ke dalam ruang yang disediakan. Semak pesanan yang ingin dibuat. Pastikan kuantiti adalah tepat seperti yang diinginkan. Kemudian klik pada “Continue”.


Cara beli - 5.png6. Pilih cara penghantaran yang anda hendak guna pada pilihan yang terdapat di bahagian “Select Preferred Shipping” dan klik pada “Continue”.


Cara beli - 6.png7 .Di page “Payment Method”, hanya terdapat satu pilihan untuk pembayaran dan akan ditanda secara automatik. Anda boleh membuat bank transfer secara online atau bank-in (transfer melalui ATM). Setelah anda menyemak maklumat pembelian, klik pada “Place Order Now”.


Cara beli - 7.png8. Anda akan diberi nombor order. Sila buat pembayaran melalui akaun bank yang tertera. Selepas anda membuat pembayaran, sila upload bukti pembayaran pada ruang yang disediakan dan masukkan nombor order anda di box “Reference ID”.


Cara beli - 8i.png


Cara beli - 8ii.png


Your cart is currently empty.

Continue shopping